Patijn- We zijn er altijd voor u !

Ma-Vrij 09u- 17u

Inwonende zorg voor wie ?

Wat is 24u /24 u inwonende zorg?

Onze diensten

Dankzij een inwonende assistente bepaalt u zelf welke zorg u nodig heeft: waar en wanneer. Onze persoonlijke assistentes bieden verzorging, dagelijkse hulp en begeleiding waar nodig. Het grootste voordeel van een inwonende assistente (wordt soms ook “inslapende assistente” genoemd), is dat u ondersteund wordt door één persoon voor het merendeel van de zorgtaken.
Een inwonende assistente is geschikt voor zowel mindervaliden, chronisch zieken, ouderen als families met kinderen met beperkingen.

In verschillende landen zoals Nederland, Oostenrijk, Engeland, Duitsland en Zwitserland is een inwonende assistente al lang een gekende vorm van zorgverstrekking. In België (zowel Vlaanderen, Wallonië als in het Brussels arrondissement) krijgt deze zorgvorm stillaan meer en meer bekendheid.

Persoonlijke zorgen en persoonlijke aandacht, wanneer u het nodig heeft, in uw eigen woning, verhogen zondermeer de levenskwaliteit.

Noot: Verschillende studies in de VS hebben aangetoond dat senioren die langer thuis kunnen blijven, betere cognitieve functies hebben, dagelijks beter functioneren, minder kans hebben op het ontwikkelen van een depressie en minder snel last hebben van incontinentie, dit in vergelijking met senioren die in verpleeghuizen verblijven.

Onze zorgvragers aan het woord

Wat zeggen zij over Patijn

Mijn man en ik wonen in een randgemeente van Gent, we zijn beiden al een stuk in de 80, maar nog gezond. Dankzij onze inwonende zorgassistente hebben we nu de luxe om iemand in huis te hebben die voor ons kookt, de was doet, on s ’nachts uit bed helpt en alle zware taken in het huishouden voor ons doet. Dit is de beste oplossing voor ons, en we hopen dat we dit nog lang zo te kunnen volhouden.

Mr. en Mvr.  A.   Zwijnaarde

Mr. en Mvr. A. Zwijnaarde

80 plus

Mijn vrouw heeft al jaren een lichte vorm van dementie, dit is de laatste tijd zeer snel achteruit gegaan. Ik kon niet meer alleen instaan voor de verzorging van mijn vrouw, en ik heb dan ook beslist om ze naar een zorginstelling te brengen. Door Covid-19 zijn er echter zeer strenge regels opgelegd inzake bezoeken en uitstappen. Gezien de kosten van een zorginstelling ongeveer gelijk zijn aan de kost van een permanente inwonende verzorgster, hebben we samen met de familie besloten om mijn vrouw terug naar huis te halen met een inwonende verzorgende. Dit heeft enige aanpassingen gevergd, maar werkt nu prima.

Gerard J.  Sint Martens Latem

Gerard J. Sint Martens Latem

78 jaar

Ik heb een zwaar gehandicapte dochter die dag en nacht nood heeft aan intensieve verzorging. Als alleenstaande moeder sta ik al jarenlang in voor de dagelijkse zorg, maar dit is de laatste jaren toch moeilijker geworden. Samen met mijn sociaal assistente hebben we een PVB aangevraagd. Dankzij Patijn, en de inwonende zorg, kan mijn dochter bij mij blijven wonen en heb ik ook meer vrije tijd gekregen.

Karin S.   Liège

Karin S. Liège

37 years